lehallgatás elleni védelem

A megbeszélt helyszínre diszkréten érkezem, nem használok sem formaruhát, sem cégfeliratos gépkocsit. Szerencsés esetben a munkát megelőzi egy személyes megbeszélés. Fel kell készülnöm az olyan részletekből, hogy pl. milyen tűzjelző vagy riasztó rendszer van, hozzáférhető-e a központ, stb. Ha erre nincs lehetőség, például a szoros határidő miatt, az első személyes beszélgetés akkor is a lakáson, vagy irodán kívül kell történjen.

A lehallgatás-mentesítés alatt kérem, hogy Ön is legyen jelen. A helyiségben mindig gondoskodom valamilyen háttérzajról, ez a legtöbb esetben egy bekapcsolt TV vagy rádió. Ezt követően rádiófrekvenciás spektrum-ellenőrzést végzünk, kiegészítve vizuális vizsgálattal. Ennek során felderítjük az ismeretlen rádiós jelforrásokat, a szükséges mértékben megbontjuk az elektronikus eszközöket. Speciális (ultraibolya) fényforrásokkal megvizsgáljuk a falfelületeket, amellyel kimutathatók az utólagos megbontások. Hőkamerával ellenőrizzük ez erősáramú hálózat összetevőit (kapcsolók, konnektorok, kötő dobozok és elosztók) tápegységek és működő elektronikák után kutatva. Tized °C eltéréseket is képesek vagyunk felismerni. Saját fejlesztésű, SH1 műszerem, képes a nagyon alacsony frekvenciás (VLF) jeleket is detektálni, amelyet a nyugvó digitális eszközök bocsátanak ki. Ilyen lehet például egy mini hangrögzítő, vagy egy olyan rejtett kamera, amely helyben rögzít, rádiókapcsolat nélkül.

A lehallgatókereséshez teljes, saját TSCM-műszerparkkal rendelkezem, olyan élvonalbeli gyártók termékei, mint Anritsu, Optoelectronics, és Icom. A műszerek tipusának felsorolásától ügyfeleim érdekében eltekintek. Weboldalamon referenciákat sem talál, mert a szolgáltatás természetéből fakadóan ügyfeleim kiléte is bizalmas információ. Adatkezelés…

A lehallgató poloskák, nyomkövetők, és rejtett kamerák vizsgálata időigényes folyamat, a helyiségek ellenőrzése, a berendezettség, és több egyéb tényező függvényében több órát is igénybe vehet. A vizsgálat munkadíja terület alapú, ezt mindig előre közlöm, nem változik a munkára fordított idő alapján.

lehallgató felkutatása