Kit bízhatunk meg?

Ha elhatározta, hogy a végére jár a lehallgatás lehetőségének, egy kényes pont következik: Kiválasztani a feladatra a szakmailag és emberileg is alkalmas szakértőt.

 -Nem kell szakember, veszek egy poloska detektort, és megoldom magam!

     Ez a leginkább vicc kategória, ahhoz hasonlít, mintha 80Ft-os tapétavágóval szeretné valaki saját magát megoperálni. Egyrészt, a poloska bolt ebayról beszerzett filléres kütyüket árusít százezrekért, az illúziót megtartandó „professzionális” és „multifunkciós” jelzőket aggatva rájuk, másrészt apellálnak a hozzájuk forduló emberek hiúságára: A kezelését könnyen elsajátíthatja, fog ez menni. Érdemes megfigyelni, hogy az ilyeneket árusító boltoknál soha sincs arc vagy név. Jellemzően a telefonszámok is gyakran változnak…

-Ismerős által ajánlott szakember:

     Veszélyt rejthet magában, ha a feladatot olyanra bízzuk, akinek a felkérése kiszámítható. A tapasztalat azt mutatja, hogy gyakran pont üzlettársak, exek, családi barátok kíváncsiak a titkokra, így próbálva előnyre szert tenni. Gyakran van közelebb a kém, mint gondolnánk!

-Magánnyomozó, őrző-védő cég felkérése:

    Még akár jó is lehet, bár fontos tudni, hogy egy lehallgatás mentesítés elvégzése egyiknek sem igazán a profilja. Külön szakma. Ha korrekten járnak el, akkor a saját díjukkal megspékelve közvetítő szerepben küldenek egy a lehallgatók felkutatásában jártas szakembert. Ha nem, akkor ők próbálják megoldani úgy ahogy tudják, olyan felszereléssel, ami a kezükbe akad. (Ez gyakran nem különb a fentebb említett „multifunkciós poloska keresőnél”)

-Saját maguk keresnek szakembert:

     Ennek persze az lesz a vége, hogy ajánlom magamat, döntsenek mellettem, viszont leírok ehhez érveket, és az évek során tapasztalt megtévesztéseket mások részéről:

  • Honlap OK. látszólag még le is tudnak írni néhány összefüggő mondatot, viszont a bemutatkozás semmitmondó, nem derül ki az, hogy ki áll a kínált lehallgatás védelmi mérés mögött, gyakran sem név, sem fotó, sem bemutatkozás. Nálam: Bemutatkozás
  • Érdemes még arra rákérdezni, hogy pontosan hogyan fog történni a lehallgatók felkutatása, különös tekintettel arra, hogy Ön, a megbízó személy jelen lehet-e. Akinek gondot okoz ha végignézik a munkáját, az bizony komoly intő jel. Ott vagy a hozzá nem értést palástolják, a még rosszabb esetben olyat találnának, ami nem volt ott előtte. (Találkoztunk egy céggel, ahol a konnektorok le-és visszaszerelése jelentette a profi üzleti titokvédelmet…) Nálam: A lehallgatás védelem folyamata. (Ha bárkit is kér fel, javaslom, hogy semmilyen ürüggyel ne engedje magát elküldeni a munkaterületről!
  • -Ingyenes konzultációs lehetőség a felkérés előtt:
  •      Ha valaki megbízást szeretne, annak arra is legyen ideje, hogy meghallgassa Önt!

Mottó: Megbízhatóságról akkor beszélünk, ha az önmagát névvel és arccal felvállaló szakember, a munkája iránt elkötelezett, és ügyfele problémáját a sajátjaként kezeli.

Kapcsolatfelvétel